MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? Tıkla-Başvur

MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? Tıkla-Başvur
Ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu günümüzde öğrenciler tarafından en çok aranan konu haline geldi. Yardımdan yararlanmak için başvuru yapmanız gerekmiyor. Geçtiğimiz Aralık 2022’den bu yana on binlerce öğrenciye ücretsiz tablet dağıtan Milli Eğit...

Ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu günümüzde öğrenciler tarafından en çok aranan konu haline geldi. Yardımdan yararlanmak için başvuru yapmanız gerekmiyor. Geçtiğimiz Aralık 2022’den bu yana on binlerce öğrenciye ücretsiz tablet dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılının nisan ayında da öğrencilerine tabletlerini ulaştıracak.

MEB Ücretsiz Tablet Başvuru Şartları Nelerdir?

MEB ücretsiz tabletler; daha önce de bahsettiğimiz gibi muhtaçlık sınırının altında yaşayan ailelerin çocuklarına veriliyor.

MEB ücretsiz tablet başvuru şartlarını kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

-Muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmak

-TC vatandaşı olmak

-Hane bireyleri üzerine kayıtlı gelir getirici değerli menkul ya da gayrimenkul bulunmaması

-İlköğretim, ortaöğretim ya da lise öğrencisi olmak

-Yukarıdaki şartları taşıyan ihtiyaç sahibi öğrencilere MEB tarafından ücretsiz tabletler dağıtılıyor.

-İhtiyaç sahiplerinin ücretsiz tablet alabilmeleri için ek bir başvuru yapmaları gerekmiyor.

E-Devlet Tablet Başvurusu

E-devlet üzerinden MEB ücretsiz tabletlere başvurulamıyor. Ancak ihtiyaç sahipleri; belediye tablet yardımına e-devletten başvurabiliyorlar.

Bu noktada ihtiyaç sahiplerinin https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıkladıktan sonra başvuru formunu doldurmaları ve sosyal yardım türleri arasından ‘diğer yardımlar’ seçeneğini işaretlemeleri gerekiyor.

İhtiyaç sahipleri; ALO153 Beyaz Masa hattını ya da bağlı oldukları belediyeyi arayıp, tablet yardımı alıp alamayacaklarına dair bilgi alabiliyorlar.

Aynı zamanda bağlı oldukları sosyal hizmet merkez ya da müdürlüklerini arayarak da yardım başvuru detaylarını öğrenebiliyorlar.